Bij Dinkel advocatuur staan wij u graag bij als het gaat om wat voor een zaak dan ook. Wij hebben een team van advocaten gecomponeerd, waarin wij u in veel rechtsgebieden kunnen bijstaan. Wij staan veel cliënten bij als het gaat om strafrecht, maar mochten het minder voorkomende rechtsgebieden zijn, dan staan wij ook voor u klaar. Bijvoorbeeld met onze insolventierecht advocaat, als u tegen problemen of in uw ogen onrecht aanloopt in het insolventierecht. Velen zullen niet eens weten wat het insolventierecht inhoudt, maar de gevolgen van problemen in dit recht kunnen desastreus zijn. Dat weten wij met onze ervaring als geen ander.

Wat houdt een insolventierecht advocaat in?

Het insolventierecht regelt de verschillende situaties waarin een bedrijf of een persoon mogelijk geconfronteerd wordt met schulden waarbij debiteuren moeilijkheden hebben die te betalen. Er zijn meerdere voorbeelden waarbij deze situatie zich kan voordoen. Hierbij moet gedacht worden aan saneringen, persoonlijke aansprakelijkheid, herstructureringen of juridische advisering van bijvoorbeeld bestuurders, commissarissen, aandeelhouders of andere betrokkenen. Het insolventierecht komt vaak zakelijk voor, maar kan ook een particuliere zaak zijn. Bij Dinkel advocaten beschikken we over insolventierecht advocaten die helemaal thuis zijn in dit recht en u daarom graag bij staan.
Het insolventierecht is een zaak die vooral voorkomt bij ondernemers. Sterker nog, veel ondernemers krijgen er wel eens mee te maken. Als een klant, relatie of debiteur failliet gaat, dan komt het insolventierecht vaak om de hoek kijken. Als ondernemer kan het uiterst zinvol zijn, om op de hoogte te zijn van hoe zoiets is zijn werking gaat, zodat u bij een eventueel faillissement al op de hoogte bent van hoe dat in zijn werking gaat. Zo kunt u zo sterk mogelijk anticiperen op wat er komen gaat en blijft u niet met zaken zitten waar u niet op zit te wachten. In Nederland zijn er drie soorten insolventieprocedures. De surseances van betaling, de schuldsaneringregeling en het faillissement.